Poppedeintje kinderopvang

goed voor de ontwikkeling van uw kind

Over Poppedeintje

Locatie

Kinderopvang Poppedeintje is gevestigd in een ruime, lichte en moderne villa met sfeervolle ruimtes, aan de Nieuwendammerdijk 349. De dijk is onderdeel van het oorspronkelijke lintdorp Nieuwendam, dat rond 1500 langs de Waterlandse zeedijk is gesticht. Nieuwendam is vooral de laatste 50 jaar fors uitgebreid en maakt nu deel uit van het Stadsdeel Amsterdam Noord. Toch heeft de pittoreske Nieuwendammerdijk zijn gemoedelijke, dorpse sfeer weten te behouden.

Poppedeintje ligt in het hart van het oude Nieuwendam en is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Vanaf de Nieuwendammerdijk, de Nieuwendammerstraat, het achterpad vanaf het Purmerplein en van het Brede Kerkepad is Poppedeintje veilig lopend te bereiken.

We zijn een kleinschalige kinderopvang met voor elke groep aangrenzende buitenruimte en kijken uit over de Kleine Nieuwendammerhaven. In onze tuin staan in het speelgras grote rode paddenstoelen met witte stippen, er is een leuke zandbak en er staan appel, peren-en pruimenbomen met in het voorjaar prachtige bloesem en in de zomer en het najaar sappig fruit.

Naast deze bomen zijn er bessenstruiken, een witte en een blauwe druif en is er klein fruit en groente in onze kweekbakken, zoals aardbeien, minikomkommers en tomaten. Op de patio naast de hoofd-entree verzorgen we onze kippen en konijnen in vrolijke ruime huisjes in vakantiekleuren. De eitjes van de kippen en het fruit uit de tuin vormen een mooie aanvulling op de lunch van onze kindjes. Zo leren ze al vroeg wat de natuur ons geeft.

In het nabijgelegen Vliegenbos kunnen onze pedagogisch medewerkers wandelen met de kinderen, en ook het Rietland aan de Nieuwendammerdijk is heel geschikt voor buitenactiviteiten. Vlakbij Poppedeintje is, bereikbaar via het achterpad, een speeltuintje met een speelweide, zitbankjes, een speelhuis en een glijbaan.

Achter de Nieuwendammerdijk ligt het kleine winkelcentrum Purmerplein, waar we met de kinderen een boodschap kunnen doen. Op deze manier leren de kinderen de buurt kennen en nemen ze deel aan het gewone, dagelijkse leven.