Poppedeintje kinderopvang

goed voor de ontwikkeling van uw kind

Voeding

Natuur, milieu en voeding

Uw kindjes eten bij ons gezonde biologische kwaliteitsvoeding. Onze producten zijn zo veel mogelijk van het seizoen, komen uit de streek en van de biologische of ecologische landbouw, veeteelt en pluimveehouderij.

De biologische landbouw voldoet aan internationaal vastgelegde eisen op het gebied van natuur, milieu en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. Er worden geen pesticiden of andere synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, de chemisch-industriële aanpak wordt afgewezen. De ecologische landbouw probeert de synergie met het (te stimuleren) bodemleven maximaal te benutten, zodat deze vorm van landbouw lang volgehouden kan worden. De dieren krijgen biologische voeding en meer plaats om te bewegen, groeihormonen zijn hier verboden.

Veel van onze biologische producten komen van de Landmarkt bij ons in de buurt, waar de verse waren worden verkocht van ambachtelijke telers, boeren, imkers en andere producenten uit de streek, zoals bijvoorbeeld Waterland en de Beemster.

In de kweekbakken in onze eigen tuin telen we vanaf het voorjaar aardbeien, minikomkommers, snoeptomaatjes, paprika en worteltjes, de kinderen zijn er dol op. In de zomer en het najaar kunnen we ons fruit plukken van de pruimen-, peren- , appelbomen, bessenstruiken en druivenranken. Van fruit, dat we niet direct eten, maken we jam of we wekken het in, om later aan de kinderen te kunnen geven. De kippen in hun zomers gekleurde huisjes naast de entree leveren ons wat extra eieren die we samen met de kindjes rapen. We maken dan een omeletje of een spiegelei voor bij de lunch.

Wat eten de kinderen bij Poppedeintje.

’s Ochtends – gevarieerd vers fruit, afhankelijk van het seizoen. Biologisch fruit zoals, bananen, kiwi’s, mandarijnen, nectarines, sinaasappel, appels en ananas. Van het late voorjaar tot de nazomer vullen wij dit aan met fruit uit onze eigen tuin en kweekbakken. Bij het fruit drinken we een beker water. 

’s Middags – biologisch volkoren brood. We zorgen voor afwisselend broodbeleg. Er kan gekozen worden uit, jam (biologisch of gemaakt van fruit uit eigen tuin), honing uit de streek, biologische appel -en perenstroop, biologische pindakaas, vleeswaren zoals kipfilet en ham, 20+ of 30+ Beemsterkaas en Edammerkaas, zuivelspread of een ei, soms van onze eigen kippen. Bij de belegde boterham drinken we halfvolle biologische melk of sojamelk. 

Namiddag – een tussendoortje. Meestal een volkoren cracker, volkoren beschuit of zoutloze rijstwafel met beleg. Soms groente zoals, snoeptomaatjes, komkommer, paprika of een wortel uit eigen tuin. We drinken een glaasje biologische diksap of een kopje groene thee. 

Baby’s – drinken afgekolfde moedermelk of biologische standaard opvolgmelk. Uiteraard houden wij rekening met allergieën of overgevoeligheid. We hebben ook hypoallergene voeding van Nutrilon. In overleg met de ouders krijgen de baby’s, vanaf 4 maanden, vers gepureerd fruit, vanaf 7 maanden ook een boterham. Als de baby’s 12 maanden oud zijn kunnen ze mee-eten met de groep.